ELECTROCONTACT Botosani
ELECTROCONTACT Botosani
prima pagina » knowhow

Know-how

S.C. GRUPUL INDUSTRIAL ELECTROCONTACT S.A. este producator de aparataj electric de joasa tensiune, organizat pe fabrici si ateliere de productie distincte.

Tehnologii disponibile :

Prelucrarea materialelor plastice

După natura materialului masele plastice se pot prelucra prin:

In dotarea atelierului de prelucrare mase plastice sunt masini de injecsie tip BATTENFELD 1000/500, tip SANDRETTO 860, tip KUASSY echipate cu accesoriile necesare procesului de injectie, masini de presare directa si transfer de la 63 tone forta pana la 400 tone forta.
Prelucrarea maselor plastice se poate face atat cu matritele puse la dispozitie de client cat si pe matrite proiectate si executate in Fabrica de matrite a grupului.
Capacitatea de productie este de cca.1,5 tone material plastic / zi, pe masinile din dotare putându-se executa piese cu greutaţi între 1 gram şi 800 grame.

Prelucrarea la cald a aliajelor usoare prin injectie

Atelierul de turnatorie este specializat pentru prelucrarea la cald prin injectie a aliajelor usoare pe baza de Al si Zn, fiind dotat cu masini de turnat sub presiune tip CL00 (100/10;160/16;250/25;400/36).
De asemenea în cadrul atelierului de turnatorie se pot executa piese din aliaje usoare si prin turnare la sol.
Prelucrarea la cald prin injectie a aliajelor usoare se poate excuta atat cu matrita clientul cat si cu matrite proiectate si executate la fabrica de matrite a Grupului.
Capacitatea de productie este de cca. 5 tone material / zi, pe masinile din dotare putandu-se executa piese cu greutati între 10 grame şi 3 kg.

Prelucrări mecanice

In cadrul entitatii se pot executa prelucrari mecanice ale metalelor prin:

La piesele obtinute prin prelucrari mecanice se pot asigura si acoperiri de protectie prin :

Realizarea contactelor de Ag prin sudură pe suport de Am

Pe maşină tip Weldomatt se sudeaza, in regim semiautomat sau automat, contacte din sarma de Ag cu diametrul de Ø2. .. 5 mm, pe suporti de alama. Pe platoul masinii se pot aseza, in functie de tipul contactului, un numar variabil de piese suport, pe care se realizeaza sudura contactelor la o rotatie completa a platoului.

Avantajul de realizare a contactelor pe aceasta masina constă in aceea ca se exclud defectele de formare si sudare a contactelor, masina fiind programata pentru sortarea automata a contactelor.